ua en ru

Законопроект про місцеві вибори буде прийнятий у другому читанні на початку липня, - Парубій

Законопроект про місцеві вибори буде прийнятий у другому читанні на початку липня, - Парубій Фото: Андрій Парубій

Парубій сподівається на ухвалення законопроекту №2831-2

Верховна Рада України ухвалить законопроект про місцеві вибори в першому читанні на наступному пленарному тижні, а в другому - на початку липня. Про це заявив перший заступник голови Верховної Ради України Андрій Парубій в ефірі 5 каналу.

"№ 2831-2, я дуже щиро сподіваюся на це законопроект. Я починав роботу над ним ще кілька місяців тому, і я буду робити все можливе, щоб на наступному пленарному тижні ми розглянули його в першому читанні. Це нам дасть можливість в останній пленарний тиждень, в липні, а це буде другий тиждень липня, розглянути його у другому читанні, щоб ми стали на 15 липня, далі ми не можемо зволікати", - заявив Парубій.

За його словами, вже наступного тижня заплановано провести круглий стіл з представниками регіонального експертного середовища у Верховній Раді для обговорення законопроекту.

"Дуже сподіваємося на наступному пленарному тижні - перше читання і початок липня - друге читання, щоб вибори відбулися 31 жовтня по новій, відкритій, чесній системі", - додав він.

Нагадаємо, лідер парламентської фракції "Блок Петра Порошенко" Юрій Луценко впевнений, що закон про місцеві вибори буде прийнятий до кінця сесії.