ua en ru

Закон про продовження мораторію на купівлю-продаж земділянок сільгосппризначення до 2012 р. буде опублікований завтра, - В.Литвин.

Закон про продовження мораторію на купівлю-продаж земділянок сільгосппризначення до 1 січня 2012 р. буде опублікований 2 лютого 2010 р. Про це в ході засідання погоджувальної ради заявив голова Верховної Ради України Володимир Литвин, передає кореспондент РБК-Україна.

Нагадаємо, 22 грудня 2009 р. ВР прийняла закон "Про внесення змін до пунктів 14, 15 розділу Х "Перехідні положення" Земельного кодексу України (щодо терміну на продаж земельних ділянок)". 29 грудня 2009 р. Президент України Віктор Ющенко ветував даний законодавчий акт. 19 січня ц.р. парламент подолав президентське вето.

Він нагадав, що Президент повернув відповідний закон в парламент без підпису. "Завтра цей закон буде опублікований як того вимагає Конституція України", - зазначив В.Литвин.

Законом встановлюється, що купівля-продаж земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної та комунальної власності, а також зміна цільового використання земельної ділянки, в тому числі обмін земельної ділянки на іншу земельну ділянку вводиться з 1 січня 2012 р. Однак для цього повинен вступити в силу закон про державний земельний кадастр та про ринок земель, визначивши особливості обігу земель державної та комунальної власності і земель товарного сільськогосподарського виробництва.