ua en ru

"Закарпатгаз" почав використовувати систему електронних закупівель ProZorro

"Закарпатгаз" вирішив приєднатися до сучасної та прогресивної системи закупівель для більшої прозорості, ефективності та отримання найвигідніших цінових пропозицій, які можуть запропонувати учасники електронних торгів. Очікується, що використання платформи ProZorro допоможе знизити ціни постачальників на 5-15%, заявили у прес-службі компанії.

У поточному місяці ПАТ "Закарпатгаз" за допомогою ProZorro готується провести перші публічні закупівлі на суму від 10 до 50 тисячі гривень.

"Хоча ми не є державною компанією або органом влади, ми все одно вирішили випробувати цю систему. Від участі у ній очікуємо скорочення власних витрат, адже таким чином відсіюються непривабливі цінові пропозиції та розширюється мережа постачальників послуг. А за разом формується прозора модель закупівель", - наголосив начальник управління матеріально-технічного забезпечення ПАТ "Закарпатгаз" Юрій Яворовський.

Для проведення електронних торгів в системі ProZorro компанія вже пройшла реєстрацію на електронному майданчику "Е-Тендер".

"В умовах складної фінансової ситуації на підприємстві, для нас, безперечно, важливий економічний ефект від участі у проведенні відкритих торгів. Це дозволить зменшити витрати підприємства. Але незважаючи на це, на жаль, говорити про стрімкі економічні стрибки при встановлених тарифах, навіть за умови використання найсучасніших інструментів закупівлі, не доводиться", - констатує директор фінансовий ПАТ "Закарпатгаз" Наталія Дорохіна.