ua en ru

Захоплення бойовиками військової частини Нацгвардії в Донецьку кваліфікований як теракт

Захоплення озброєними людьми військової частини Національної гвардії України в Донецьку кваліфіковано як терористичний акт.

Захоплення озброєними людьми військової частини Національної гвардії України в Донецьку кваліфіковано як терористичний акт. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Південного регіону України з нагляду за додержанням законів у військовій сфері.

"Близько 17.00 год. 26 червня 2014 р. понад 200 бойовиків вчинили напад на одну з військових частин Національної гвардії України в Донецьку. Використовуючи автоматичну стрілецьку зброю, снайперські гвинтівки і гранатомети, терористи атакували гвардійців. Перший напад було відбито, при цьому 5 бойовиків поранені. Приблизно о 21.00 терористи, використовуючи міномети, знову пішли на штурм. Після запеклого кількагодинного бою територію військової частини було захоплене", - йдеться в повідомленні.

За даним фактом відомості про кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 258 КК України (терористичний акт, що призвів до тяжких наслідків), внесено до ЄРДР.

Матеріали кримінального провадження передані по підслідності слідчих підрозділів Служби безпеки України.