ua en ru

Захарченко допускає, що 13 учасників Євромайдану були вбиті 18 лютого своїми ж

В. о. міністра внутрішніх справ Віталій Захарченко допускає, що 13 учасників Евромайдана були вбиті своїми ж однодумцями.

В. о. міністра внутрішніх справ Віталій Захарченко допускає, що 13 учасників Евромайдана були вбиті своїми ж однодумцями. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства внутрішніх справ.

Характер поранень загиблих учасників акцій протесту, як наголошується, свідчить про те, що вони отримані зі зброї, яку правоохоронці вилучають у екстремістів.

"Підкреслюю, що правоохоронці не застосовували вогнепальну зброю. Під час локалізації заворушень співробітники міліції були озброєні тільки спецзасобами для відстрілу еластичних куль", - підкреслив Захарченко.

Крім цього, Захарченко зазначив, що учасники Євромайдану мали при собі вогнепальну зброю.

Нагадаємо, в ході заворушень у Києві загинули 25 осіб, 241 - госпіталізовано. Станом на 6:00 середи за період з 10:20 18 лютого згідно оперативної інформації до бригад ЕМД та в установи охорони здоров'я за медичною допомогою звернувся 351 громадянин, в основному з травмами і вогнепальними пораненнями.
При цьому, за повідомленням МВС, за підсумками заворушень у Києві загинули 9 правоохоронців, медична допомога надана більш ніж 370 правоохоронцям. Всього госпіталізовано 350 працівників міліції та військовослужбовців внутрішніх військ. 74 силовика отримали вогнепальні поранення.