ua en ru

Затримок із закупівлею вакцин в 2012 р. в Україні не буде, - МОЗ

Затримок із держзакупівлями вакцин в Україні в 2012 р. не буде. Про це повідомив головний спеціаліст управління громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я (МОЗ) Сергій Платов, передає "5 канал".
"Вакцини проти туберкульозу, поліомієліту, дифтерії, кашлюку - ми забезпечуємо на 100%. Враховуючи те, що фінансування збільшено, і ми сподіваємося, що ще будуть доведені певні суми - ми зможемо в 2012 році довести і по іншим позиціям, тим, що закладені в календар, на 100%. І зняти проблему вакцинопрофілактики, як такої", - зазначив Платов.
За його словами, тендер із закупівлі вакцин розпочнуть у січні, а завершити планують за кілька місяців. До того часу має вистачити залишків у регіонах, прогнозують у Мінохорони здоров'я. Проте, у відомстві визнають: 300 млн грн, виділених цьогоріч на імунопрофілактику, може і не вистачити. Бракує щонайменше 100 млн грн. Чиновники розраховують отримати цю суму з держбюджету за повторного його перегляду.
Нагадаємо, наприкінці жовтня 2011 р. в МОЗ заявили, що на 119 млн грн зекономлених в 2011 р. коштів Міністерство проведе закупку вакцин для закладів охорони здоров'я.