ua en ru

У Києві затримано грабіжників АЗС, які розстріляли міліціонерів, - Аваков

У Києві затримано грабіжників АЗС, які розстріляли міліціонерів, - Аваков Фото: глава МВС України Арсен Аваков

Троє злочинців затримано, ще один убитий в перестрілці

У Києві вночі 4 травня в ході переслідування грабіжників автозаправної станції 2 міліціонери загинули, ще 3 отримали поранення, пізніше троє злочинців було затримано. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков у своєму Twitter.

"Затримали трьох, які стріляли в міліцію вночі. Ще один убитий в перестрілці. Банда відморозків. Один із затриманих 98го року народження", - повідомив Аваков.

За словами Авакова, операцію по знешкодженню злочинної групи проводили оперативники карного розшуку МВС і спецназівці на чолі із заступником міністра внутрішніх справ Василем Паскалом.

Глава МВС також додав, що злочинна група промишляла розбоями. Одному з його членів 17 років.

"У них будинку вилучено гранатомет, зброю і гранати", - зазначив Аваков.

Раніше в прес-службі столичної міліції повідомили, що інцидент стався близько 1:30 4 травня в Деснянському районі столиці, коли під час затримання підозрюваних у розбійному нападі на АЗС двоє правоохоронців загинули, ще троє отримали поранення. Один з підозрюваних був затриманий.

Як уточнюється, вночі двоє невідомих у масках, погрожуючи зброєю, скоїли розбійний напад на автозаправочну станцію. Зловмисники поранили в руку працівника АЗС і забрали з каси близько 800 грн.

За даними подій розпочаті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 187 (розбій) КК України та ст. 348 КК України (посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця).

Нагадаємо, у Києві в ніч на 2 травня невідомі з автоматів обстріляли пост ДАІ на Броварському шосе.