ua en ru

Затримані двоє підозрюваних у вбивстві Бузини

Затримані двоє підозрюваних у вбивстві Бузини Фото: Олесь Бузина

У даний момент вирішує питання про обрання запобіжного заходу затриманим

Прокуратура Києва спільно з міліцією сьогодні, 18 червня, затримала двох підозрюваних у вбивстві журналіста Олеся Бузини. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури.

"Обидва - жителі Києва, 25-ти та 26-ти років. Затриманим готується повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство), а також вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Києва", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, журналіст, колишній шеф-редактор видання "Сегодня" Олесь Бузина був убитий 16 квітня в Києві. За словами керівника прес-служби ГУМВС України в Києві Юлії Мусташ, свідки повідомляють, що в 13:20 двоє невідомих в масках застрелили його біля свого будинку, після чого втекли на автомобілі. У той же день міліція знайшла автомобіль, на якому імовірно пересувалися вбивці Бузини. "Працівники Шевченківського РУ знайшли згаданий "Форд" на території свого району, на вулиці Ежена Потьє. На момент знаходження всередині салону нікого не було. Розслідування резонансного вбивства триває", - повідомили в міліції.

Слідчим відділом Шевченківського РУ відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудового розслідування за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).