ua en ru

Затриманий Краснов готував вбивство активіста блокади Криму

Затриманий Краснов готував вбивство активіста блокади Криму Фото: Сергія Краснова звинувачують в організації терактів в Україні

За даними СБУ, вбивство планувалася використовувати російськими спецслужбами для дестабілізації обстановки в регіоні

Затриманий голова Громадянського корпусу "Азов-Крим" Станіслав Краснов готував вбивство одного з активістів блокади Криму в Херсонській області біля админграницы з окупованим півостровом. Про це під час брифінгу заявив керівник апарату голови Служби безпеки України Олександр Ткачук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Одним із завдань, яке він виконував в Україні, була підготовка вбивства одного з активістів, які зараз знаходиться в Херсонській області на адміністративному кордоні з окупованих Росією Кримом. І це вбивство планувалася використовувати її російськими спецслужбами для того, щоб дестабілізувати обстановку в цьому регіоні, викликати провокації і фактично розв'язати руки російської машині для того, щоб мати можливість вторгнення на територію Херсонської області", - повідомив він.

Нагадаємо, у ніч з 27 на 28 лютого голова Громадянського корпусу "Азов-Крим" Станіслав Краснов був затриманий після того, як він сховав у схованці під Києвом вибухівку.