ua en ru

Затриманому в Києві снайперу ЛНР загрожує до 15 років в'язниці, справу передано до суду, - прокуратура

Прокуратура міста Києва направила до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка, який був снайпером луганських терористів і брав участь у бойових діях проти українських військових.

Прокуратура міста Києва направила до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка, який був снайпером луганських терористів і брав участь у бойових діях проти українських військових. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури міста Києва.

"Під час досудового розслідування встановлено, що на початку квітня поточного року 43-річний уродженець Луганської області вирішив приєднатися до діяльності терористичної організації "ЛНР". Чоловік домовився про зустріч з членами угрупування і прибув у відділення СБУ в Луганській області, де знаходиться штаб цієї злочинної організації. Він погодився співпрацювати з терористами і вступив до лав одного з незаконних військових формувань. Знаючи, що він має військову підготовку, терористи запропонували йому стати снайпером і видали снайперську гвинтівку Драгунова і патрони до неї", - йдеться в повідомленні.

Згідно з матеріалами слідства, в період з червня по липень чоловік неодноразово брав участь у бойових діях на території Луганської області, здійснював обстріл з українським військовослужбовцям.

"У подальшому, видаючи себе за біженця, луганчанин прибув у Київ, де був затриманий ГУ СБУ в р. Києві та Київській області. В ході слідства підозрюваний повністю визнав свою провину і розкаявся", - додали в прес-службі.

Дії зловмисника кваліфіковані за ч. 1 ст. 258-3 Кк України ("створення терористичної групи чи терористичної організації).

Зараз досудове розслідування щодо нього завершено, а матеріали кримінального провадження направлено до місцевого суду Луганської області для розгляду по суті.

Нагадаємо, 24 вересня СБУ затримала в Дніпропетровській обл. агента російських спецслужб.