ua en ru

Затриманого у США громадянина України з вибухівкою відпустили під підписку про невиїзд, - МЗС

Затриманого у США громадянина України з вибухівкою Микиту Панасенко відпустили під підписку про невиїзд. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ (МЗС).

"Після висунення обвинувачення М.Панасенка відразу звільнили під підписку про невиїзд, не вимагаючи при цьому жодних грошових чи майнових застав", - йдеться в повідомленні.

За інформацією Генерального консульства України в Нью-Йорку, отриманою від місцевих правоохоронних органів, 7 квітня 2013 р. на залізничній станції м. Хобокен (штат Нью-Джерсі) було затримано громадянина України Микиту Панасенка, який мав при собі речовини, що, на думку правоохоронців, могли бути використані для виготовлення вибухових пристроїв. Після встановлення особи затриманого, українця того ж дня було звільнено.

15 квітня 2013 р., відразу після трагічних подій у Бостоні, було проведено низку спільних операцій за участю представників ФБР, антитерористичних підрозділів, поліції штату Нью-Джерсі, за результатами однієї з яких М.Панасенка було заарештовано в його помешканні. 24 квітня 2013 р. в окружному суді округу Хадсон (штат Нью-Джерсі) М.Панасенку було висунуто обвинувачення відповідно до статей Кодексу Законів штату Нью-Джерсі за "свідоме володіння пристроями руйнівної сили» та «загроза завдання або завдання шкоди чи тілесних ушкоджень".

Читайте також: СБУ і МЗС перевіряють інформацію про затримання громадянина України з вибухівкою в США