ua en ru

Затримання представників місії ОБСЄ в Україні саботує зусилля з подолання кризи, - глава ОБСЄ

"Затримання спеціальних моніторників донецької та луганської команд неприйнятно і незаконно - саботує зусилля з подолання кризи", - заявив Буркхальтер.

Президент Швейцарії Дідьє Буркхальтер, головуючий в Організації з безпеки і співробітництва в Європі, заявляє, що затримання представників місії ОБСЄ в Україні саботує зусилля з подолання кризи. Про це він заявив, виступаючи на щорічній конференції з безпеки у Відні (Австрія), передає прес-служба ОБСЄ.

"Затримання спеціальних моніторників донецької та луганської команд неприйнятно і незаконно - саботує зусилля з подолання кризи", - заявив Буркхальтер.

За його словами, неупереджена інформація місії ОБСЄ "дуже корисна в Україні, де буяє перекручена інформація".

"Рішення про розгортання спеціальної місії ОБСЄ в Україні було віхою, яка відобразила необхідність пошуку компромісу у важких умовах", - зазначив Буркхальтер.

Нагадаємо, ввечері 18 червня моніторингова місія в Україні Організації з безпеки і співробітництва в Європі встановила контакт з вісьмома представниками місії, які вважалися зниклими безвісти на Донбасі. "Нам вдалося встановити контакт з обома командами - чотирма зниклими безвісти членами донецької команди і чотирма зниклими безвісти членами луганської команди. Отримана інформація вказує, що всі члени обох команд цілі та неушкоджені", - повідомив представник місії ОБСЄ.

ОБСЄ встановила, що представники місії перебувають у полоні. "Ми закликаємо до негайного і безумовного звільнення наших моніторників і звертаємося до тих, хто їх утримує: полонення представників місії ОБСЄ безглуздо - вони об'єктивні і не служать в інтересах будь-якої зі сторін", - повідомила представник ОБСЄ.

4 представники місії ОБСЄ зникли в Донецькій області 26 травня 2014 р., ще 4 представники місії ОБСЄ зникли в Луганській області 29 травня 2014 р.

Служба безпеки України заявила, що 4-х представників ОБСЄ в Луганській області викрали.