ua en ru

Затриманий ще один підозрюваний у вбивстві журналіста Сергієнко

Затриманий ще один підозрюваний у вбивстві журналіста Сергієнко Фото: журналіст Василь Сергієнко був убитий 4 квітня 2014 року

Ймовірного злочинця затримали в Київській області

Оперативники карного розшуку спільно з працівниками департаменту спецназу карного розшуку Нацполіції затримали ще одного з підозрюваних у вбивстві журналіста Василя Сергієнка. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, ще троє підозрюваних у вбивстві журналіста Василя Сергієнка вже перебувають на лаві підсудних, а останній затриманий перебував у розшуку за ст. 146 "Викрадення людини" і ретельно приховувався.

"Оперативники кримінальної поліції його вистежили в Київській обл. у Васильківському районі і влаштували багатоденну засідку. Під час затримання підозрюваний Н. хотів втекти на автомобілі, протаранив машину поліції, спецназівці застосували зброю, прострелили колеса і зловили пройдисвіта, який був до того ж озброєний пістолетом. Наразі тривають обшуки за адресами, де мешкав підозрюваний Н., довгий час переховувався від правосуддя. Незабаром поліція Черкаської обл. пред'явить йому підозру", - написав Аваков.

Зусиллями оперативників карного розшуку за підтримки бійців загону спецпризначенців кримінальної поліції Черкащини та Д...

Опубліковано Arsen Avakov 11 квітня 2017 р.

Він нагадав, що Героя України, активіста-майданівця, відомого своїми антикорупційними розслідуваннями журналіста Василя Сергієнка злочинці викрали з власного будинку в Корсунь-Шевченківському, забили до смерті і закопали в лісі 4 квітня 2014 року.

Як відомо, останнього підозрюваного у вбивстві журналіста Василя Сергієнка правоохоронці затримали 11 липня 2015 року на території Черкаської області при вчиненні тяжкого злочину разом з двома іншими злочинцями.

Як повідомили в прокуратурі, досудове розслідування триває, а також розслідується вина інших осіб, причетних до скоєння вказаного злочину.

За даним фактом слідчим управлінням обласної міліції розслідується кримінальне провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 146, п. п. 3, 12 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство викраденого людини, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Нагадаємо, прокуратура перевіряє зв'язок вбитого журналіста Сергієнко з екс-губернатором Тулубом.