ua en ru

За роки політики відкритості Китай вирішив питання позбавлення 500 млн людей від бідності, що не має прецедентів в історії, - К.Радд.

Прем'єр-міністр Австралії Кевін Радд у п'ятницю виступив з промовою в Австралійському державному університеті, в якій відзначив, що протягом понад 30 років після початку Китаєм політики реформ і відкритості в соціально-економічній царині відбулися величезні зміни: економіка розвивається швидкими темпами, держава стає дедалі багатшою та могутнішою, прискорюється індустріалізація та урбанізація, Китай активніше бере участь у міжнародних справах. У цьому процесі Китай також розв'язав проблему порятунку 500 млн людей від вбогості, що не має прецедентів в історії, повідомляє Сіньхуа.
В опублікованій Міжнародним валютним фондом доповіді мовиться, що китайська економіка стала головною рушійною силою відновлення світового господарства після глобальної економічної кризи. Цього року Китай може зробити новий внесок у розвиток світової економіки, сказав голова австралійського уряду.