ua en ru

"За життя" вимагає скасування освітньої, медичної та пенсійної реформ, - Рабінович

"За життя" вимагає скасування освітньої, медичної та пенсійної реформ, - Рабінович Фото: Вадим Рабінович (прес-служба Вадима Рабіновича)

Також Рабінович розповів про плани його партії

Політична партія "За життя" вимагає скасування освітньої, медичної та пенсійної реформ. Про це в прямому ефірі телеканалу "112-Україна" заявив лідер політсили, народний депутат Вадим Рабінович.

Зокрема, він зазначив, що партія "За життя" виступає за скасування "вбивчих псевдореформ – освіти, медицини та пенсійного забезпечення". "Це вбивство геносистемы країни", – підкреслив Рабінович.

При цьому, на його думку, "найнебезпечніша"для країни реформа – земельна - поки ще не розглядалася Радою, і закликав інші політсили не допустити її прийняття.

"Якщо влада піде на спробу скасування мораторію на продаж землі, що, на наш погляд, остаточно доб'є країну, то ми будемо звертатися до всіх політичних сил – в першу чергу, до представників націоналістичного табору, вони зобов'язані це підтримати, щоб жодним чином цього не допустити. Не буде української землі – не буде країни. Всі інші реформи скасувати можна, а без землі нам просто ніде буде жити", – запевнив нардеп.

Він також розповів про першочергові кроки, які, на його думку, необхідно зробити для розвитку української економіки.

"В політичному сенсі для очищення країни нам потрібен тільки один простий крок: перестати обирати тих, хто вже 25 років правив нами, керував. Це дуже проста люстрація. Для розвитку ж економіки нам потрібні кілька першочергових кроків. Наприклад, Україна має всі підстави для перегляду своїх міжнародних фінансових зобов'язань. Перше, що я б сказав МВФ та іншим міжнародним фінансовим організаціям: ви самі ставите Україну на перше місце по корупції – і при цьому наполегливо продовжуєте давати кредити. Для чого це робиться? Значить, або ви "в долі", або спеціально це робите, щоб загнати нас в боргове рабство. Але ми можемо і повинні цей нескінченний цикл, коли вже й онуки наші не зможуть все повернути, зупинити. Як це зробили Греція, Ірландія та інші", – заявив парламентарій.

Він також розповів про плани партії "За життя" щодо майбутнього України і закликав інші політсили висловлювати свої пропозиції і спільно планувати майбутнє країни.

"Щоб не казали, що ми тільки критикуємо, нагадаю, що партія "За життя" пропонує будувати незалежну, нейтральну країну з сильною економікою, "Швейцарію Східної Європи", де основні, глобальні питання будуть вирішуватися референдумами, де будуть заможно жити громадяни, які будуть працювати закони, не буде корупції і казнокрадства, а прізвища міністрів і президента будуть навіть і знати не всі... Це наша пропозиція, якщо у когось є інші, то ми готові їх слухати, обговорювати, домовлятися, разом будувати плани. Але не можна ж нескінченно, як це робить влада всі роки незалежності, не знати, не мати плану того, що ми в кінцевому підсумку будуємо", – підкреслив Рабінович.