ua en ru

"За життя" домоглася виплати вкладникам понад 3 млрд гривень, - Рабінович

"За життя" домоглася виплати вкладникам понад 3 млрд гривень, - Рабінович Фото: Вадим Рабінович (прес-служба Вадима Рабіновича)

Партія Рабіновича проводить акцію під НБУ вже третій тиждень

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) почне виплати вкладникам ряду відомих банків на загальну суму понад 3 млрд гривень. Про це йдеться в повідомленні прес-служби політичної партії "За життя" після зустрічі голови Фонду Костянтина Ворушиліна з лідером "За життя" Вадимом Рабіновичем та Євгеном Мураєвим в понеділок, 25 вересня.

Наголошується, що політсила ініціювала та проводить вже третій тиждень акції протесту біля Національного банку України з вимогою "повернути гроші вкладникам і притягнути до відповідальності керівництво НБУ".

"Найголовніше, зусилля партії "За життя" увінчалися перемогою для простих людей: керівництво ФГВФО запевнило нас, що вже в найближчі дні почнуться виплати вкладникам. Слідом за вкладниками "Артем-банку" і "Дельта-банку" гроші отримають вкладники "четвертої черги" "Діамант-банку", а також нові вкладники банку "Михайлівський". Про це в особистій бесіді повідомив Костянтин Ворушилін, він же озвучив загальну суму повернутих грошей – це більше трьох мільярдів гривень!", - заявив Рабінович.

На його думку, акції протесту під НБУ стали "вирішальним поштовхом до початку виплат грошей ошуканим вкладникам саме зараз, а не через рік або п'ять".

"Я не хочу говорити, що це досягнуто тільки завдяки нашим акціям під Нацбанком, але я впевнений в тому, що наші багатоденні протести стали вирішальним поштовхом для влади до того, щоб це відбувалося не через рік або через п'ять, а саме зараз! Перший результат, вважаю досягнуто, ми вірили в перемогу, в нас вірили люди – і партія "За життя" проявила стійкість і послідовність своїх дій", – заявив нардеп.

Парламентарій підкреслив, що мітинг біля Нацбанку буде продовжуватися, "поки глава НБУ Валерія Гонтарева і її заступниця Катерина Рожкова не будуть притягнуті до кримінальної відповідальності".

"Партія "За життя", тут, в Києві, вела і буде продовжувати вести захист вкладників, захист людей. Коли буде притягнута до кримінальної відповідальності Гонтарева, коли не допустять до призначення головою правління НБУ Рожкову, тоді ми будемо вважати наше завдання в цьому напрямку виконаним. Але ми готові на компроміс: щоб Гонтареву посадили не одразу, а після детального і всебічного розслідування злочинної діяльності в НБУ!", - зазначив Рабінович.

Політик також привітав початок розслідування фінансовим комітетом Конгресу США фактів корупції в Нацбанку.

"Також сьогодні прийшла радісна новина з США, де фінансовий комітет Конгресу починає розслідування за фактами корупції в Нацбанку України, зокрема, з боку Валерії Гонтаревої. Ми вітаємо радісний збіг поглядів американських конгресменів з активістами партії "За життя", правда, ми це починали говорити задовго до сьогоднішнього дня, а на акції біля НБУ вийшли два тижні тому", – резюмував Рабінович.