ua en ru

Південна Корея підготувала план превентивного удару по КНДР

Міністерство оборони Південної Кореї схвалив план "активного залякування" північного сусіда, який передбачає можливість нанесення превентивного удару по об'єктах КНДР у разі ознак можливого ядерного або ракетного удару по Сеулу. Про це Президенту країни Пак Кин Хе доповів сьогодні вранці глава Міністерства оборони Південної Кореї Кім Гван Чжин, передає південнокорейське інформагентство "Ренхап".

Президент країни у свою чергу "дала добро" на негайні відповідні військові операції в разі виявлення ознак підготовлюваного удару по Сеулу. Сеул привів збройні сили в повну бойову готовність, оскільки не виключає можливості "збройної провокації" з боку КНДР і готується не тільки мобілізувати військові сили країни, а й задіяти потенціал США.

Раніше США направили в Південну Корею винищувачі F-22 для участі у військових навчаннях, які проводяться на тлі зростання напруженості на Корейському півострові. Літаки Stels були передислоковані на південнокорейську повітряну базу з Японії. Минулого тижня США перекинули в країну також винищувачі B-52 і B-2.

Однією з останніх заяв, зроблених Пхеньяном, стало оголошення про входження в "стан війни" з південним сусідом і підписання керівником КНДР верховним головнокомандувачем Кім Чен Ином наказу тримати в повній готовності ракети, націлені на американські військові об'єкти в регіоні, а також на території материкової частини США.

У зв'язку з озвученими погрозами Міністерство оборони США привело в повну готовність розрахунки протиракетної оборони на західному узбережжі. Крім того, в рамках підготовки до відповіді на ворожі дії минулого тижня в районі Корейського півострова здійснили польоти два бомбардувальники Військово-повітряних сил США, здатних нести ядерні боєприпаси.

Читайте також: КНДР не оголошувала війни Південній Кореї, але буде діяти "за законами воєнного часу"