ua en ru

Ю.Тимошенко: Влада не враховує, що 17 регіонів України проголосували за іншу країну, за незалежність держави.

До 17 травня Юлія Тимошенко має намір об'їхати всю Україну, агітуючи проти харківських угод Президента Віктора Януковича та його російського колеги Д.Медведєва, а також наслідків цих угод. Про це повідомляє сайт БЮТ.
Ю.Тимошенко попереджає, що під час візиту Д.Медвєдєва до України 17 травня заплановано підписати низку антиукраїнських угод і документів.
"Після цього вже говорити про те, що ми є державою, незалежною і сильною просто не можна буде. Після цього потрібно сказати, що Україну знищили, продали і здали...", - сказала Ю.Тимошенко 1 травня на прес-конференції в Луцьку.
Лідерка опозиції зазначила, що розуміє прагнення людей до стабільності, однак сьогоднішня ситуація вимагає рішучих дій. "Саме тому я об'їду всі області, які готові усвідомити ризики і об'єднатися, і постати проти цього", - додала вона.
Тимошенко вважає, що влада системно діє проти України.
"Губернатори розставлені для двох цілей. Перша ціль - це придушити опозицію всіма засобами, а друга - силою побудувати підтримку для Партії регіонів, для Януковича, в кожній області. Ось це є метою, а не піднімати економіку", - сказала Ю.Тимошенко на прес-конференції в Луцьку.
Тимошенко також не виключила, що влада використовуватиме проти опозиції компрометацію. "Те, що будуть сьогодні всіма засобами компрометувати опозиційні сили, ми також мусимо бути до цього готові", - вважає вона.
Для опозиції "...закрито повністю телебачення, радіомовлення, закрито все. І навіть коли ми приїжджаємо, щоб спокійно поговорити з вами, влада набирається сорому виставляти свої гучномовці", - сказала Ю.Тимошенко на мітингу, що відбувався на центральній площі Луцька. (Коли Тимошенко вийшла на сцену, прихильники Партії регіонів увімкнули гучномовці, щоб заглушити її промову.)
На думку Ю.Тимошенко, влада не враховує результати президентських виборів, за якими 17 регіонів України висловили підтримку іншому кандидату в президенти. "Сімнадцять регіонів проголосували за іншу країну, проголосували за українську Україну, за незалежність держави", - нагадала вона.