ua en ru

Ю.Тимошенко: Україна обговорить з РФ питання збагачення урану в Ангарську для подальшого виробництва власного ядерного палива на своїй території.

Україна обговорить з російською стороною питання збагачення урану в Ангарську для подальшого виробництва власного ядерного палива на своїй території. Про це заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко на брифінгу в Кабміні, передає кореспондент РБК-Україна. «Розвиток атомної енергетики є для мене як прем'єр-міністра пріоритетом для зміцнення незалежності України», - сказала вона.

Ю.Тимошенко також повідомила, що на Ялтинському засіданні українсько-російського міжурядового економічного комітету 19 листопада також планується обговорити питання співпраці в авіабудуванні. Зокрема, пов'язані з виробництвом і подальшим продажем літака Ан-70. Крім того, українська і російська урядові делегації обговорять співпрацю в космічній сфері, включаючи участь України в глобальній навігаційній супутниковій системі GLONASS. «Україна як космічна держава має можливість надавати послуги з участі в GLONASS в інших країнах. І ми пропонуватимемо такі послуги», - сказала прем'єр.