ua en ru

Ю.Тимошенко переконана, що до 2012 р. в Україні буде побудовано завод ядерного палива з повним циклом виробництва.

Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко переконана, що до 2012 р. в Україні буде побудовано завод ядерного палива з повним циклом виробництва. Про це Ю.Тимошенко заявила сьогодні під час Всеукраїнської наради з питань розвитку ядерно-промислового комплексу України в Енергодарі Запорізької області, повідомляє управління із зв'язків зі ЗМІ секретаріату уряду. "Ми віримо в те, що до 2012 р. ми зможемо побудувати свій власний завод із виробництва ядерного палива, й це означає, що є вже конкретна дата, під яку ми всі підтягуватимемо", - наголосила Ю.Тимошенко.

Прем'єр-міністр додала, що для будівництва такого заводу необхідно 200 млн дол.

Ю.Тимошенко також висловила переконання, що цей завод буде побудовано разом з комплексом необхідних сировинних підприємств: "Я переконана, що ми такий власний завод побудуємо... Весь замкнутий комплекс, який ми маємо право будувати на своїй території згідно з міжнародними домовленостями".

Крім того, глава уряду зазначила, що на сьогодні вже є підтвердження з боку Казахстану про входження України до єдиного міждержавного центру зі збагачення урану.