ua en ru

Ю.Тимошенко вимагає підвищити зарплати на "АрселорМіттал Кривий Ріг" на 25%, в іншому випадку уряд позбавить підприємство пільг.

Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко вимагає від керівництва ВАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" (Криворіжсталь) підвищити з 1 січня 2010 року заробітну плату працівникам на 25%. Про це вона заявила на зустрічі з працівниками підприємства, повідомляє управління у зв'язках зі ЗМІ секретаріату Кабміну.

Глава уряду зазначила, що станом на сьогодні заробітна плата на підприємстві є такою, що потребує підвищення, і уряд спонукатиме керівництво заводу вирішити це питання. "Я поставила вимогу (керівництву підприємства), що з 1 січня 2010 року зарплата має бути піднята на 25%", - сказала вона. Крім того, за її словами, уряд також вимагає від інвесторів невідкладно виконати всі пункти інвестиційної угоди.

При цьому, прем'єр-міністр додала, що в разі якщо керівництво підприємства не виконає ці вимоги, то уряд залишає за собою право позбавлення пільг та преференцій, передбачених меморандумом, який підписаний між Кабінетом міністрів та підприємствами гірничо-металургійного комплексу (ГМК).

Вона нагадала, що відповідно до зазначеного меморандуму, уряд знизив ціну на газ, коксівне вугілля та транспортні перевозки для підприємств галузі. Ю.Тимошенко зазначила, що уряд ухвалив рішення щодо дотування їх з державного бюджету, а натомість вимагає неухильно дотримуватись соціальних зобов'язань перед працівниками таких підприємств, зокрема, не знижувати заробітну плату та не проводити звільнення.