ua en ru

Ю.Тимошенко вимагає підготувати на розгляд вже наступного сесійного тижня проект закону про скасування рішення Президента щодо відтермінування введення в дію антикорупційних законів.

Лідер опозиції Юлія Тимошенко вимагає підготувати на розгляд вже наступного сесійного тижня проекту закону про скасування рішення Президента України щодо відтермінування на рік введення в дію антикорупційних законів. Про це вона заявила під час засідання опозиційного уряду, передає кореспондент РБК-Україна.
"Більшість в парламенті перенесла на рік введення в дію антикорупційного пакету законів... нас дивує, що Віктор Янукович, який оголосив боротьбу з корупцією... по суті консервує її... сьогодні на засіданні Верховної Ради діюча більшість завалила закон щодо перешкоджання відмиванню брудних коштів...тому опозиція має внести на розгляд ВР рішення щодо скасування відтермінування на рік введення в дію антикорупційних законів... а також ми будемо вимагати поставити на повторний розгляд закон щодо відмивання коштів... тому вже на наступний сесійний тиждень ми маємо винести підготовлені законопроекти на розгляд у ВР", - наголосила Ю.Тимошенко.
Нагадаємо, міністр юстиції України Олександр Лавринович заявив на прес-конференції 29 березня ц.р., що Президент України запропонує новий пакет антикорупційного законодавства до кінця поточної сесії Верховної Ради України. Міністр схвалив відтермінування вступу в дію пакету антикорупційних законів, що були ухвалені в 2009 р., оскільки значна частина положень цього пакету є недосконалими. Як приклад він навів те, що за цим законодавством можна розцінити як корупцію роботу по сумісництву.
За словами О.Лавриновича, впродовж двох місяців буде розроблено новий пакет антикорупційних законів, де будуть ліквідовані недоліки попереднього, після чого він буде внесений Президентом на розгляд парламенту.
Також міністр додав, що в рамках боротьби з корупцією Міністерство юстиції має намір здійснювати аналіз діючого законодавства на предмет корупційності, оскільки "найбільша корупція здійснюється у суворій відповідності до діючого законодавства".
Нагадаємо, що парламент переніс вступ в дію низки антикорупційних законів до 1 січня 2011 р.