ua en ru

Ю.Тимошенко розглядає три кандидатури на посаду генпрокурора, серед яких немає В.Медведчука і М.Катеринчука, – Ю.Луценко.

Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко в разі обрання Президентом України розглядає три кандидатури на посаду генерального прокурора, серед яких немає Віктора Медведчука. Про це на прес-конференції у Львові повідомив виконувач обов'язків міністра внутрішніх справ Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами Ю.Луценка, він спілкувався на цю тему з Ю.Тимошенко перед тим, як підтримувати її на посаді Президента, і Ю.Тимошенко назвала три ймовірні прізвища. "Три прізвища - одне мене дуже надихає", - сказав він і додав, що "в той же час ні Віктор Медведчук, ні депутат Верховної Ради Микола Катеринчук не можуть претендувати на посаду генпрокурора, бо в них немає досвіду роботи 5 років в органах прокуратури". Ю.Луценко також відмовився назвати трьох імовірних кандидатів на посаду генерального прокурора, натомість додав, що сам він має намір претендувати на посаду міністра внутрішніх справ у разі обрання Ю.Тимошенко Президентом України.
Нагадаємо, раніше народний депутат, лідер Європейської партії України М.Катеринчук заявив, що претендуватиме на посаду генерального прокурора України у разі перемоги на президентських виборах Ю.Тимошенко.