ua en ru

Ю.Тимошенко закликає В.Ющенка не підписувати закон про внесення змін до закону про вибори Президента.

Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко закликає Президента України Віктора Ющенка не підписувати прийнятий 3 лютого у Верховній Раді України закон про внесення змін до закону про вибори Президента. Про це вона заявила у ході прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна. "Ми будемо застосовувати усі кроки, щоб було не введено в дію цей закон. Я закликаю Президента до цього... І я сподіваюся, що діючий Президент не накладе таку політичну пляму на себе, підписавши цей закон", - сказала вона.

На думку Ю.Тимошенко, цей закон був прийнятий із порушеннями регламентних норм ВР. На її думку, у разі проведення виборів на основі цього закону новий "Президент не буде визнаний ні Україною, ні світом, він буде нелегітимний".
Нагадаємо, 3 лютого 2010 р. Верховна Рада України ухвалила закон "Про внесення змін до закону України "Про вибори Президента України" (щодо організації роботи виборчих комісій)". За закон, внесений на розгляд ВР першим віце-спікером, депутатом від Партії регіонів Олександром Лавриновичем, проголосували 233 депутати (ПР - 172, БЮТ - 1, НУ-НС - 29, КПУ - 27, Блок Литвина - 0, позафракційні - 4) з 243 зареєстрованих в залі.
Законом пропонується вилучення з тексту закону припису, яким встановлюється повноважність засідань виборчих комісій за умови участі у засіданні не менш як двох третин від її складу.