ua en ru

Ю.Тимошенко заявляє, що не допустить зміну газових контрактів з РФ.

Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявляє, що не допустить зміну газових контрактів з РФ. Про це вона заявила в інтерв'ю ICTV. За її словами, причиною вимог змінити газовий контракт з РФ є намагання повернути RosUkrEnergo «Всі вимагають змінити контракт, щоб втиснути туди цього посередника, який непогано доївся біля політиків. І тому, я думаю, що і далі будуть вимагати зміни контрактів, але я цього не допущу», - сказала прем'єр.

Говорячи про гарантії російської сторони про те, що вона не буде накладати штрафні санкції за недобір газу, Ю.Тимошенко зазначила, що всі гучні заяви з цього приводу звучать з українського боку. «Всім хочеться, щоб з України таки взяли ці штрафні санкції», - сказала вона.

Ю.Тимошенко констатувала, що і інші країни, які споживають природний російський газ, недобрали законтрактовані обсяги. Вона висловила переконання, що у підсумку Росія і з інших країн не буде стягувати штраф за недобір газу, зважаючи на економічну кризу. «Просто Україна першою про це домовилась і показала шлях», - сказала вона.

Ю.Тимошенко також впевнена, що напередодні Нового року «не буде газових сюрпризів». «Я можу про це впевнено сказати. Тому що в першу чергу немає тієї великої корупції, яка була між Україною і Росією у вигляді компанії RosUkrEnergo і «завдяки» якій і були всі ці кризи, українські державні втрати», - сказала вона.

Вона також наголосила, що Україна вперше вчасно розраховується з Росією за газ. «Я думаю, Росія по-доброму вражена тим, що Україна перший раз за 18 років платить за газ день у день», - сказала вона.