ua en ru

Ю.Тимошенко доручила розробити програму по закупівлі в 4 кв. 2009 р. міндобрив вітчизняного виробництва по пільгових цінах для українських аграріїв.

Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко доручила розробити програму по закупівлі в 4 кв. 2009 р. міндобрив вітчизняного виробництва по пільгових цінах для українських аграріїв. Таке доручення Мінпромполітики і Мінагрополітіки України вона дала під час наради в Сєвєродонецьку, передає кореспондент РБК-Україна.

Вона уточнила, що при цьому добрива повинні купуватися за пільговими цінами, за рахунок кредитних ресурсів, що здешевлюються із коштів держбюджету, шляхом погашення процентної ставки. "Необхідно визначиться з обсягом таких кредитів, щоб я могла вступити в переговори з банківською системою спільно з Нацбанком", - сказала вона.

Прем'єр зазначила, що для України є цілком реальним показником отримання урожаю 70 млн т зернових в рік. За її словами, для цього необхідне державне сприяння закупівлям аграріями с/г техніки і мінеральних добрив.

Ю.Тимошенко також зазначила, що в 2009 р. урожай в Україні буде не набагато менший рекордного торішнього, коли було зібрано 53 млн т зерна. "Але при цьому його якість набагато краще у низці областей зібрана пшениця 3 класу, тоді як раніше була тільки 6 класу, тобто фуражна", - сказала вона.