ua en ru

Ю.Тимошенко підписала угоду з Волинською облрадою щодо регіонального розвитку строком на 5 років і обсягом більше 2 млрд грн.

Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко від імені Кабінету міністрів України підписала угоду з Волинською обласною радою щодо регіонального розвитку Волинської області строком на 5 років. Про це повідомляє управління із зв'язків зі ЗМІ секретаріату уряду.

За словами Ю.Тимошенко, сьогодні починається реалізація програми "Сильна громада - сильна держава". "Починається новий етап розвитку регіонів", - наголосила глава уряду.

Прем'єр-міністр підкреслила, що угодою визначається чіткий обсяг фінансування спільних заходів області та уряду: "Ця угода є не лише організаційним документом, вона є чітким фінансовим документом". За її словами, для фінансування спільних заходів Волинській області буде виділено 2 млрд 257 млн грн терміном на 5 років.

При цьому прем'єр-міністр зазначила, що згідно з угодою, уряд разом з владою Волинської області реалізовуватиме понад 50 інвестиційних проектів. Як зауважила Ю.Тимошенко, очікуваний економічний ефект від впровадження таких інвестпроектів становитиме понад 1 млрд грн. "І це тільки те, що пов'язано з інвестиційними напрямками", - підкреслила вона.

Глава уряду також повідомила, що впродовж I кварталу 2010 р. такі угоди Кабінет міністрів підпише з облрадами всіх областей України.