ua en ru

Ю.Тимошенко: Макроекономічні показники України за підсумками III кварталу ц.р. свідчать про її поступовий вихід з кризи.

Макроекономічні показники України за підсумками III кварталу ц.р. свідчать про її поступовий вихід з кризи. Про це заявила сьогодні прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко, відкриваючи засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.
Вона підкреслила, що впродовж II-III кварталу ц.р. українська економіка демонструє позитивну динаміку зростання ВВП. "Якщо в IV кварталі 2008 р. економіка була в шоці, і падіння ВВП склало понад 20%, то далі крок за кроком вона рухалася до одужання. Це позитивні тенденції", - сказала вона.
Ю.Тимошенко зазначила, що на "одужання" української економіки також вказує скорочення кількості безробітних з 900,6 тис. у січні ц.р., до 508,4 тис. в жовтні 2009 р. Також прем'єр зазначила, що впродовж всього кризового періоду, український АПК продовжував здійснювати приріст виробництва. "Крім того, є позитивні тенденції і у зовнішній торгівлі. Україна в стосунках зі всіма ключовими партнерами, поступово повертає свої позиції", - сказала Ю.Тимошенко.