ua en ru

Ю.Тимошенко і О.Турчинов були відсутні на засіданні фракції, - джерело в БЮТ.

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко і колишній перший-віце-прем'єр-міністр України Олександр Турчинов були відсутні на засіданні фракції БЮТ. Про це РБК-Україна заявило джерело у фракції.

За словами джерела, у фракції "панує хаос і пригнічений настрій". "Думаю, що те ж саме і у лідера (Ю.Тимошенко), оскільки сьогодні нікого не було з керівництва на фракції, а вона в телефонному режимі сказала: "Як фракція вирішить, так і буде" (з приводу розподілу комітетів і можливого блокування парламентської трибуни)", - наголосив співрозмовник інформагентства.
Також джерело повідомило про те, що сьогодні БЮТ не блокуватиме парламентську трибуну. "Звичайно, якщо дійде справа до проекту постанови Єфремова (про кадрові призначення в парламентські комітети), то ми заблокуємо трибуну. Я думаю, що до цього не дійде, оскільки зараз йде голосування про призначення позачергових виборів в сільській місцевості. Після цього, якщо до 6 години вечора це не закінчиться, ми візьмемо перерву і благополучно дотягнемо до закриття вечірнього засідання. А завтра, я думаю, такі питання обговорюватися не будуть", - наголосило джерело.

Нагадаємо, раніше сьогодні Фракція Блоку Юлії Тимошенко ухвалила рішення відкликати всіх своїх голів, перших заступників голів і секретарів парламентських комітетів. Про це в ході пленарного засідання заявив голова фракції Іван Кириленко. За його словами, це робиться для того, щоб "повністю розблоковувати процес переформатування розподілу комітетів".