ua en ru

Ю.Павленко: Для участі в Х Параолімпійських іграх українській збірній виділено з держбюджету України 614 тис. грн.

Для участі в Х Параолімпійських іграх українській збірній виділено з держбюджету України 614 тис. грн. Про це заявив сьогодні міністр у справах сім'ї, молоді і спорту Юрій Павленко, передає кореспондент РБК-Україна.
Міністр повідомив, що загалом, протягом 2009 р., фінансова підтримка параолімпійського комітету з боку держави становила 2 млн 857 тис. грн.
"Хочу зазначити, що підготовка нашої команди профінансована в повній мірі... Параолімпійський комітет виконав план підготовки і, сподіваюсь, наші спортсмени зможуть повторити результати ІХ Параолімпійських ігор, на яких Україна посіла третє загальнокомандне місце", - висловив сподівання Ю.Павленко.
Він повідомив, що підготовка національної параолімпійської збірної проходила на базі в Євпаторії і двох різних базах у Львівській обл. "Також наші спортсмени мали змогу тренуватися в Болгарії, Росії, Фінляндії та Італії", - додав Ю.Павленко.
Також він повідомив, що українська делегація на Х Параолімпійських іграх налічуватиме 47 осіб: з них 26 спортсменів, решта - лікарі, менеджери, тренери, перекладачі та інший обслуговуючий персонал. Очолить делегацію президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич.
Крім цього, Ю.Павленко зазначив, що грошова винагорода для параолімпійців залишиться на рівні 2008 р., тобто "за золоту медаль спортсмени отримають 700 тис. грн, за срібло - 500 тис. грн, за бронзу - 350 тис. грн".