ua en ru

Ю.Луценко: 781 тис. 290 громадян написали письмові заяви про потребу голосування за межами дільниці.

Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко зазначив, що всього до реєстру виборців включено 36 млн 881 тис. 300 осіб, з яких написали письмові заяви про потребу голосування за межами дільниці 781 тис. 290 громадян. Про це заявив сьогодні Ю.Луценко під час прес-конференції, передає прес-служба відомства. Найбільше таких людей у Донецькій області - 95 тис., Харківській та Луганській областях - по 56 тис.

"На сьогодні працівники міліції під час перевірок виявили 6,4 тис. заяв громадян про необхідність голосування вдома, які насправді ці люди не писали. Більше того - серед тих, хто нібито писав про потребу голосування вдома, міліція виявила й ... померлих громадян. Покійники за документами «хотіли» кинути бюлетені в урну для голосування на дому у Автономній Республіці Крим, Луганській, Київській, Харківській областях", - сказав він.

Ю.Луценко наголосив, що написання заяви від чужого імені розцінюється як підробка документів, що суворо карається законодавством - згідно з ст. 358 Кримінального кодексу України організатори таких афер можуть отримати до 6 років позбавлення волі.