ua en ru

Ю.Чижмарь: У Тернопільській обл. у зв'язку з другою хвилею захворювання на ГРВІ може не вистачити ліжкомісць у лікарнях.

У зв'язку з другою хвилею захворювання на грип та інші гострі респіраторні вірусні інфекції у Тернопільській області може виникнути значна недостача ліжкомісць у лікарнях. Про це заявив на прес-конференції голова Тернопільської обласної державної адміністрації (ОДА) Юрій Чижмарь, передає кореспондент РБК-Україна. "За прогнозами медиків, ми очікуємо другу хвилю захворювань, пов'язаних з епідемією грипу. Це побічні захворювання, типу пневмонії та інші. Я дав доручення сформувати необхідний перелік ліків для лікування вже цих захворювань", - повідомив він.

За його словами, через другу хвилю захворювання вже найближчим часом в області може виникнути нестача ліжкомісць у лікувальних закладах області. "У Тернополі лікарні міські №1, №2, №3, обласні доросла та дитяча заповнені майже. Є лише невеликий резерв, який ми наразі використовуємо. Тому сьогодні прийнято рішення про термінову здачу в експлуатацію Тернопільської районної лікарні та відновлення роботи поліклініки Комбайнового заводу. Розуміючи, що кількість хворих у будь-який момент може різко збільшитися, ми готуємо також проект відведення для приймання хворих спортивні зали, військові частини та інші побідні споруди. Обліковуємо, скільки у нас є в наявності вільних ліжок, тапчанів та інших засобів з мобрезерву та військових частин", - сказав Ю.Чижмарь.