ua en ru

Ю.Бойко проводить переговори з МВФ щодо фінансової стабілізації НАК "Нафтогаз України".

У Києві тривають переговори між місією Міжнародного валютного фонду та міністром палива та енергетики Юрієм Бойком, присвячені вирішенню питань фінансової стабілізації НАК "Нафтогаз України".

Про це, відкриваючи засідання Антимонопольного комітету України, повідомив в.о. глави АМКУ Олександр Мельниченко, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами О.Мельниченка, Ю.Бойко мав бути присутній на згаданому засіданні для підписання угоди про співпрацю між Мінпаливенерго та АМКУ, однак замість міністра, Мінпаливенерго на засіданні АМКУ представляв перший заступник міністра палива та енергетики Володимир Макуха. "Його (Юрій Бойка) відкликало керівництво держави на переговори з МВФ, які зараз відбуваються в цю мить на найвищому рівні", - сказав О.Мельниченко.

У свою чергу, В.Макуха повідомив предмет переговорів. "Предмет переговорів полягає в тому, що в умовах реалізації програми МВФ є певні пункти, які стосуються фінансової стабілізації НАК "Нафтогаз України", розміру дефіциту НАК - ось ці питання якраз обговорюються сьогодні з місією МВФ. Зараз говорити про остаточні параметри достатньо складно, тому що продовжуються наші переговори з Російською Федерацією. Залежно від результатів цих переговорів буде різний результат і по дефіциту, і по решті параметрів нашої угоди", - сказав В.Макуха.