ua en ru

Ю.Луценка затримано у справі отруєння В.Ющенка (доповнення)

Екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка затримано у справі отруєння екс-Президента України Віктора Ющенка. Про це заявив РБК-Україна віце-прем'єр опозиційного уряду, нардеп від НУ-НС Олесь Доній.

За його словами, адвокат Ю.Луценка Ігор Фомін повернуся із СІЗО СБУ, де наразі перебуває його підопічний, і повідомив таку інформацію. Наразі низка депутатів з оточення соратників Ю.Луценка радяться щодо дальших дій.

Ю.Луценко також через свого адвоката передав таку заяву з приводу свого затримання:

"Вітаю Віктора Андрійовича Ющенка з тим, що на шостий рік розслідування справи по його отруєнню в справі нарешті з'явився затриманий.

Думаю, що в нинішній політичній ситуації абсолютно логічним є той факт, що ним виявився колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

Тим більше, не повинен дивувати той факт, що при категоричній відмові приходити по повістках в прокуратуру самого потерпілого Ющенка, а також ряду свідків, включаючи і Януковича, слідство ГПУ, використовуючи 11 бійців спецназу СБУ, доставило в слідчий ізолятор саме Луценка.

Характерною деталлю, яка свідчить про повноту абсурду, є обгрунтування мого затримання - я нібито можу продовжувати скоювати інкриміновані мені посадові злочини (і це при тому, що я вже рік не обіймаю посаду міністра), а також створювати небезпеку для суспільства!

Для мене очевидним є політичний характер цього і інших репресивних справ проти опонентів нинішньої влади.

Сьогоднішнє моє затримання стало черговим доказом політики залякування суспільства і терору проти опозиції в Україні!"