ua en ru

Ємен в 2014 р. почне продавати СПГ за цінами світового ринку

Ємен почне продавати скраплений природний газ (СПГ) за цінами світового ринку в майбутньому році, коли завершить переговори з покупцями. Про це повідомив міністр нафтової промисловості Ахмед Дарес, передає Reuters.

В результаті переговорів з французькими клієнтами Total і GDF Suez Ємен домовився про ціну 7,21 дол. за мільйон британських теплових одиниць (БТО), процитувала міністра офіційна газета Thawra. Нинішня ціна 1,50 дол. за мільйон БТЕ збережеться до кінця 2013 р., йдеться в статті.

У серпні Ємен повідомив Південної Кореї, що їй доведеться платити ринкову ціну до кінця 2013 р., так як Ємен в останні роки втратив сотні мільйонів доларів, продаючи СПГ південнокорейської Korea Gas Corporation (Kogas) за дуже низькою ціною. Із заяви міністра незрозуміло, чи погодився Kogas на підвищення ціни з 2014 р.

Єдиний в Ємені виробник СПГ уклав 20-річні договори з Kogas, GDF Suez і Total в 2005 р., але уряд Ємену потім поскаржилося на занадто низьку ціну. Південна Корея - найбільший покупець єменського СПГ, а Kogas належить 6% виробника СПГ Yemen LNG.