ua en ru

Ємен почав власне розслідування у зв'язку з терактами у Франції

Ємен почав власне розслідування у зв'язку з терактами у Франції Джерело фото:Reuters

Влада Ємену почали розслідування можливої причетності діючих в країні терористичних груп до серії терактів у Франції. Про це повідомив прес-секретар єменського посольства в США Мохаммед аль-Баша в своєму Twitter.

"Уряд Ємену початок всебічне розслідування на предмет можливого зв'язку "Аль-Каїди" на Аравійському півострові " з атакою в Парижі, Франція, на CharlieHebdo", - зазначив він.

Увечері 9 січня з'явилася інформація, що один з підозрюваних в нападі на редакцію - молодший з ліквідованих братів Куаши, Шериф, перед загибеллю розповів, що гроші на атаку він отримував від підрозділу "Аль-Каїди" в Ємені.

У той же час один з лідерів єменської "Аль-Каїди" Харитина аль-Надхарі пригрозив Франції новими терористичними атаками. Він вимагає "припинити агресію проти мусульман".

Серія терактів почалася у Франції 7 січня. Вранці троє озброєних терористів напали на редакцію Charlie Hebdo, що опублікував карикатури, що висміюють пророка Мухаммеда. 9 січня в ході спецоперації Саїд і Шериф Куаши були ліквідовані. Перед цим вони сховалися в одному з будинків і захопили заручника, він був звільнений.

У той же самий час інший терорист, Амеди Кулібалі разом із спільницею Хаят Бумедьєн захопили заручників в магазині кошерних продуктів в Парижі. Вони вбили чотирьох заручників, в ході штурму Кулібалі був знищений, а Бумедьєн вдалося втекти. Раніше вони були оголошені підозрюваними у вбивстві жінки-поліцейського.