ua en ru

Ярема вважає своїм першочерговим завданням розкриття масового вбивства на Майдані

Генеральний прокурор України Віталій Ярема вважає своїм першочерговим завданням ефективне розслідування кримінального провадження щодо масових вбивств людей під час мирних акцій протесту на Майдані на початку цього року в Києві.

Генеральний прокурор України Віталій Ярема (на фото) вважає своїм першочерговим завданням ефективне розслідування кримінального провадження щодо масових вбивств людей під час мирних акцій протесту на Майдані на початку цього року в Києві. Про це він заявив на брифінгу, відповідаючи на запитання журналістів щодо пріоритетів у роботі з розкриття резонансних злочинів, передає прес-служба ГПУ.

Ярема також повідомив, що 20 червня зустрінеться з родичами загиблих з "Небесної сотні".

Крім того, новопризначений керівник Генпрокуратури наголосив на неприпустимості повторення таких ситуацій, як звільнення колишнього депутата Верховної Ради Віктора Лозінського, коли ув'язнених без достатніх підстав випускають на свободу, незважаючи на те, що вони не відбули встановлене законом покарання.

Відповідаючи на запитання журналістів про можливі кадрові змін в органах прокуратури, новий глава відомства зауважив, що не збирається "рубати зопалу". "Проте якщо працівники прокуратури були причетні до корупційних схем, неефективно розслідували кримінальні злочини, то по відношенню до них вживатимуться відповідні заходи, в тому числі і звільнення", - зазначив Ярема.

Він також наголосив на необхідності спрямувати зусилля правоохоронних органів на протидію політичній корупції. При цьому керівник відомства згадав таке ганебне явище, як "підкуп" народних депутатів у ВР.

Генпрокурор вважає неприпустимим, коли громадяни під виглядом представників Майдану проводять замовлені і протиправні акції протесту. "Мене здивувала ситуація, коли група людей, яка називає себе представниками Майдану, пікетувала прокуратуру з метою відновити на посаді конкретну особу, яку було звільнено вже новою владою. Це антилюстрація, або як це ще можна назвати?" - зазначив генпрокурор.

При цьому він додав, що найближчим часом зустрінеться із представниками громадських організацій, які нещодавно пікетували органи прокуратури.

Як повідомлялося, сьогодні Президент України Петро Порошенко призначив Віталія Ярему генеральним прокурором України, після чого представив його колективу ГПУ.

Як відомо, Порошенко вважає перевагою Віталія Яреми відсутність досвіду роботи у прокуратурі.

Нагадаємо, 19 червня народні депутати дали згоду на призначення Президентом України Петром Порошенком на посаду генпрокурора Віталія Яреми. За відповідне рішення проголосували 329 нардепів.