ua en ru

Японська компанія вважає висновки Рахункової палати щодо неефективного використання аеропортом "Бориспіль" 3,7 млрд грн некоректними

Японська компанія Japan Airport Consultants, інженер-консультант будівництва термінального комплексу D аеропорту "Бориспіль" вважає висновки Рахункової палати щодо неефективного використання аеропортом 3,7 млрд грн некоректними. Про це йдеться в повідомленні компанії.

"Початкова версія проектної документації стадії "П", так само як і відкоригована версія у 2009 р., пройшли перевірку та затвердження Служби державної експертизи. Проведення усіх тендерних процедур у межах будівництва термінального комплексу D аеропорту "Бориспіль" відбувалось у відповідності до офіційних норм Японського агентства міжнародного розвитку. Японська сторона погоджувала кожен етап тендерного процесу та плану розширення будівлі. Сума виконаних робіт базувалась на тендерних умовах. Умови контракту з підрядником погоджувались Японським агентством міжнародного розвитку", - йдеться в повідомленні JAC.
Крім того, коментуючи висновки Рахункової палати щодо неврахування потреб ринку авіаперевезень під час будівництва термінального комплексу D, японська компанія зазначила, що в проекті було враховано попит на послуги на найближчі 5-10 років, проте неможливо було спрогнозувати банкрутство "АероСвіту", який, як планувалось, теж мав використовувати новий термінал аеропорту.

Також Japan Airport Consultants заявляє, що твердження Рахункової палати про те, що "необґрунтоване коригування проекту будівництва термінала D шляхом збільшення його пропускної спроможності вдвічі та будівництво в ньому окремої зони для VIP-персон призвели до збільшення боргових кредитних зобов'язань аеропорту на 2,6 млрд грн, а для обслуговування VIP-персон та офіційних делегацій вистачало потужностей термінала С" є некоректним, оскільки не враховує низку фактів.

Читайте також: "Бориспіль" заперечує інформацію щодо неефективного використання 3,7 млрд грн при реконструкції аеропорту