ua en ru

Японська компанія Dai-ichi залучить 11 млрд дол. у ході найбільшого з 2008 р. IPO в світі.

Японська страхова компанія Dai-ichi залучить 995 млрд ієн (11 млрд дол.) в ході найбільшого з 2008 р. IPO в світі. Всього планується розмістити 7,1 млн акцій за ціною 140 тис. ієн (1,55 тис. дол.) кожна, передає Associated Press з посиланням на заяву компанії.

Організаторами IPO обрані Nomura Holdings Inc., Mizuho Securities і Bank of America-Мerrill Lynch. Акції будуть запропоновані як японським, так і зарубіжним інвесторам. Японська компанія розраховує, що лістинг на Токійській фондовій біржі відбудеться 1 квітня 2010 р.

Раніше компанія розраховувала розмістити більше 7 млн акцій за вищою ціною на рівні 150 тис. ієн (1,64 тис. дол.).

Очікуване IPO буде найбільшим у Японії з кінця 1998 р., коли телекомунікаційна корпорація NTT Docomo вийшла на біржу, продавши акції на 2,1 трлн ієн, і найбільшим у світі з 2008 р., після того, як американська Visa Inc. залучила 18 млрд дол.

Dai-ichi Mutual Life Insurance - друга за величиною зборів компанія в Японії, що спеціалізується на страхуванні життя. По організаційно-правовій формі Dai-ichi Life - взаємна страхова компанія, тобто її власниками є утримувачі полісів.