ua en ru

Янукович висловив співчуття у зв'язку зі смертю мера Феодосії

Президент України Віктор Янукович у неділю, 28 липня, висловив співчуття у зв'язку із трагічною загибеллю мера Феодосії Олександра Бартенєва. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Президент України Віктор Янукович (на фото) у неділю, 28 липня, висловив співчуття у зв'язку із трагічною загибеллю мера Феодосії Олександра Бартенєва. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Фотогалерея: "Феодосія лишилася без мера. У місті - жалоба за Бартенєвим"

"Як несправедлива і безжальна смерть, забираючи дорогих нам людей. Для всіх, хто знав і працював разом з Олександром Володимировичем, він залишиться люблячим чоловіком і батьком, вірним другом, зваженим і мудрим керівником, Людиною, яка вірою і правдою служила своєму місту та українській державі", - йдеться у співчутті.

"Поділяю гіркий біль непоправної втрати, схиляю голову у глибокій скорботі та сумую разом з вами", - звернувся до рідних, близьких і колег Бартенєва глава держави.

Янукович висловив співчуття у зв'язку зі смертю мера Феодосії

(Бартенєв був, мабуть, найпопулярнішим політиком у місті. Вибори мера Феодосії він вигравав двічі поспіль, у 2008 і 2010 рр.)

Нагадаємо, 57-річний Герой України Олександр Бартенєв помер учора пізно ввечері в лікарні Феодосії.

До реанімації міський голова потрапив близько 02:00 вчора, 27 липня, після того як на нього було здійснено замах напередодні вночі в під'їзді 5-поверхового будинку, у якому він мешкав. Невідомий вистрілив Бартенєву у спину з обріза одноствольної рушниці.

Заходи екстреної хірургії, застосовувані для порятунку феодосійського мера протягом суботи, давали надії на те, що поранений градоначальник видужає. Спочатку стан потерпілого оцінювався як "стабільно важкий". Хірурги провели три операції, зазначивши, що в мера була майже повністю роздроблена ліва лопатка, а в легенях знаходилися шматки металу.

Втім, на жаль, врятувати життя Бертенєва медики виявилися не в силах. Градоначальник помер менш ніж через добу після замаху. Його не стало близько 22:00 в суботу через сильний внутрішній крововилив.

Читайте також: Міліція вважає, що напад на мера Феодосії було скоєно з метою пограбування

Співчуття рідним і близьким покійного мера висловили також і власті Феодосії. У міськраді, виконкомі та міськорганізації Партії регіонів, членом якої був Бартенєв, глибоко сумують у зв'язку з тяжкою втратою: "Пам'ять про талановитого керівника, дбайливу і уважну людину назавжди залишиться в наших серцях".

Уродженець села Сестричка Тамбовської області (1 січня 1956 р.), Олександр Бартенєв після навчання в Ленінградському вищому військово-морському інженерному училищі ім. Леніна служив на Чорноморському флоті. Закінчив Національну академію державного управління при Президентові України. З 1996 р. очолював Феодосійське підприємство із забезпечення нафтопродуктами, яке за роки його керівництва стало лідером економіки регіону. Кілька років городяни називали Бартенєва "Людиною року Феодосії". За народною ініціативою йому присвоєно звання Почесний громадянин міста.

Три скликання поспіль Бартенєв обирався депутатом Верховної Ради АРК. Двічі, у 2008 і 2010 рр., ставав феодосійським міським головою, пробувши на цій посаді в цілому близько п'яти років.

"Він зарекомендував себе вмілим, вимогливим, здатним бачити перспективу керівником і міцним, успішним господарником. Олександр Володимирович всім серцем любив Феодосію, відстоював інтереси міста на всіх рівнях влади і в усіх кабінетах. Віддавав всі свої сили, енергію і талант для розвитку економіки регіону, перетворення та благоустрою муніципальних територій. Під його керівництвом були досягнуті успіхи і перемоги у багатьох сферах міського життя - житлово-комунальному господарстві, курортно-туристичної галузі, соціальній сфері, освіті, медицині, культурі, спорті", - йдеться у співчутті колег.

За заслуги перед державою, внесок у розвиток Феодосії та АРК Бартенєву присуджено звання Герой України та заслужений працівник промисловості АРК. Нагороджений орденами "За заслуги" I і II ступеня, "Держави", "За розбудову України", ім. Грушевського IV ступеня, "Слава за вірність Вітчизні" III ступеня, Миколи Чудотворця, а також відзнакою Президента України та медаллю Президії Міжнародної кадрової академії ЮНЕСКО "За ефективне управління".