ua en ru

Янукович психологічно зламався ще 18 лютого, - Парубій

Екс-Президент України Віктор Янукович під час протистояння на Майдані запанікував, коли йому повідомили, що із Західної України до Києва їде величезна кількість зброї. Таку думку в інтерв'ю РБК-Україна висловив екс-комендант Майдану, перший віце-спікер Верховної Ради Андрій Парубій.

"Я впевнений, що Янукович психологічно зламався ще 18 лютого. Я це знаю, оскільки 20 лютого зі мною на контакт вийшли представники західних посольств з питанням про постачання зброї з Західної України на Майдан. Перший раз це було в 14:00", - повідомив він.

Виходячи з цього, екс-комендант Майдану зробив висновок, що інформація про те, що в Києві може опинитися ця зброя стала кінцевим психологічним фактором, який зламав Януковича та багатьох бійців "Беркута". "Ми просто передавили їх психологічно, оскільки в дійсності на Майдан не була організована поставка зброї зі складів, але вони так думали. Я не став їх розчаровувати, - повідомив Парубій. - У той же час Янукович розумів, що ним перейдена межа неповернення через вбитих, думаю, він зрозумів, що за злочин доведеться відповідати перед народом".

Нагадаємо, за словами колишнього Генерального прокурора України Віталія Яреми загальне кримінальне провадження злочинів колишнього Президента України Віктора Януковича і його оточення налічує близько 900 справ.