ua en ru

Янукович доручив вжити заходів щодо встановлення осіб, винних у скоєнні терактів у Дніпропетровську, до 4 травня (доповнення)

Президент України Віктор Янукович доручив вжити вичерпних заходів щодо встановлення у найкоротші строки осіб, винних у скоєнні терактів у Дніпропетровську, до 4 травня. Відповідне доручення опубліковане на сайті глави держави.

"Пропоную терміново вжити вичерпних заходів щодо встановлення у найкоротші строки осіб, винних у вчиненні злочинів, пов'язаних із вибухами 27 квітня 2012 року у місті Дніпропетровську, притягнення їх до кримінальної відповідальності відповідно до закону, для чого, зокрема, створити на чолі з генеральним прокурором України координаційний штаб для розслідування з виїздом на місце злочинів, пов'язаних із вибухами у місті Дніпропетровську 27 квітня 2012 року", - йдеться у дорученні.

Генпрокурору Віктору Пшонці, голові СБУ Ігорю Калініну та голові МВД Віталію Захарченку доручено доповісти про результати до 4 травня.

Прем'єр-міністру України Миколі Азарову, віце-прем'єр-міністру Раїсі Богатирьовій та губернатору Дніпропетровській ОДА Олександру Вілкулу вжити вичерпних заходів щодо надання необхідної медичної допомоги постраждалим внаслідок вибухів громадянам, подолання наслідків вибухів, стабілізації ситуації, забезпечення громадського порядку в місті Дніпропетровську та особистої безпеки його жителів, а також безперебійної роботи систем життєзабезпечення населення. Про що вони мають доповісти до1 травня 2012 р.
Калініну та Захарченку також доручено вжити невідкладних скоординованих заходів, спрямованих на попередження та запобігання будь-яким проявам злочинних дій, спрямованих на дестабілізацію ситуації в місті Дніпропетровську та доповісти до 1 травня.

Зазначимо, СБУ заявила, що надзвичайний стан в Дніпропетровську вводити не планується.