ua en ru

Янукович підписав закон, що збільшує штраф за стрілянину в населених пунктах

Президент України Віктор Янукович підписав закон № № 5289-VI "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення". Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Закон посилює адміністративну відповідальність за порушення правил і порядку поводження із спеціальними засобами активної оборони, спрямованими на ураження людини або заподіяння йому больового шоку. Зокрема, передбачається внести відповідні зміни до низки статей Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Так, згідно зі змінами внесеними до статті 174 Кодексу України про адміністративні правопорушення стрільба з вогнепальної чи холодної метальної зброї, пристроїв для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії чи пневматичної зброї калібру понад 4,5 міліметра і швидкістю польоту кулі понад 100 метрів на секунду в населених пунктах і в не відведених для цього місцях, а також у відведених місцях з порушенням установленого порядку тягне за собою накладення штрафу від 10 до 15 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян з конфіскацією зброї і бойових припасів або без такої.