ua en ru

Янукович підписав закон про аквакультуру

Президент України Віктор Янукович підписав закон №5293-VI "Про аквакультуру". Про це повідомляє офіційний веб-сайт Президента.

Нагадаємо, 21 червня 2012 р. Верховна Рада України (ВР) прийняла в другому читанні і в цілому як закон законопроект № 9571 законопроект про аквакультурі. "За" відповідний проект закону проголосували 260 народних депутатів з мінімально необхідних 226.

Відповідно до закону, аквакультура (рибництво) це сільськогосподарська діяльність зі штучного розведення, утримання та вирощування об'єктів аквакультури в цілому або частково контрольованих умовах з метою отримання сільськогосподарської продукції (продукції аквакультури), ведення селекційно-племінної роботи, інтродукції, переселення, акліматизації та реакліматизації гідробіонтів, поповнення запасів водних біоресурсів, збереження їх біорізноманіття, а також надання рекреаційних послуг.
Об'єкти аквакультури можуть перебувати у державній, комунальній або приватній власності.

Не можуть перебувати у приватній власності об'єкти аквакультури, що потрапили в умови природної волі за межі наданих суб'єктам аквакультури у користування рибогосподарських водних об'єктів (їх частин), рибогосподарських технологічних водойм, акваторій (водного простору) внутрішніх морських вод, територіального моря, виключної (морської) економічної зони України або цілеспрямовано вселені у водні об'єкти (їх частини).

Закон вступає в силу з 1 червня 2013 р.

Читайте також: Рада прийняла закон про аквакультуру