ua en ru

Янукович схвалив закон про ратифікацію угоди з урядом Мексики щодо уникнення подвійного оподаткування

Президент України Віктор Янукович підписав закон №5297-VI "Про ратифікацію конвенції між урядом України та урядом Мексиканських Сполучених Штатів про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи та майно і протоколу до неї". Про це повідомляє прес-служба Президента України.

"Конвенція буде сприяти, по-перше, уникненню подвійного оподаткування, по-друге, запобігання ухилення від сплати податків і, по-третє, взаємному зменшенню податкових перешкод для закордонних інвестицій та торгівлі. Це особливо важливо стосовно України, оскільки її чинне податкове законодавство передбачає уникнення подвійного оподаткування лише на основі підписання двосторонніх міжнародних угод ", - говориться в пояснювальній записці до закону.

Відповідна конвенція застосовується до податків на доходи і майно, що стягуються від імені України та від імені Мексики або їх адміністративно-територіальних одиниць, або місцевих органів влади незалежно від способу їх стягнення.

Нагадаємо, Верховна Рада ратифікувала дану конвенцію 2 жовтня 2012 р.