ua en ru

Янукович підписав закон, який поширює пільги інвалідів війни І групи на ветеранів війни, яким виповнилося 85 років

Президент України Віктор Янукович підписав закон №5279-VI "Про внесення змін до закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", який поширює передбачені для інвалідів війни І групи пільги на ветеранів війни, яким виповнилося 85 років. Про це повідомляє прес-служба Президента України.

Закон передбачає посилення соціального захисту учасників бойових дій та інвалідів війни ІІ-ІІІ груп періоду Великої вітчизняної війни 1941-1945 рр., яким виповнилося 85 років, а також поширення пільг, які передбачені для інвалідів війни І групи, на учасників бойових дій, інвалідів війни ІІ-ІІІ груп періоду Великої вітчизняної війни 1941-1945 рр, яким виповнилося 85 років.

За словами першого заступника голови Адміністрації Президента Ірини Акімової, внесені зміни стосуються 67 тис. громадян України. Закон передбачає підвищення пенсій залежно від категорії - 25%, 20%,10% від прожиткового мінімуму, тобто додатково, відповідно, 221 грн, 176,8 грн, 88,4 грн. Інші ключові пільги - це зменшення комунальних платежів для цих категорій ветеранів, їх безкоштовний проїзд у міському транспорті та раз на рік - у залізничному. Також збільшено виплати, передбачені у зв'язку зі святкуванням 9 травня.

Реалізація положень закону потребуватиме додатково близько 300 млн грн із державного бюджету.

Читайте також: В Україні зросли мінімальна зарплата, прожитковий мінімум і пенсія