ua en ru

Янукович відзначив важливість підписання декларації про зміст українсько-російського стратегічного партнерства

Президент України Віктор Янукович відзначив важливість запланованого на сьогодні підписання декларації про зміст українсько-російського стратегічного партнерства. На цьому глава української держави наголосив під час зустрічі з Президентом Російської Федерації Володимиром Путіним у форматі "віч-на-віч" в Криму, передає прес-служба Президента України.

Янукович назвав дуже важливою подією у відносинах України та Росії проведення п'ятого засідання українсько-російської міждержавної комісії. Він зазначив, що цей орган напрацював "досить серйозні документи", частину з яких сьогодні підпишуть глави держав, а частину - керівники міністерств та відомств. "Дуже важливе місце тут займає декларація про стратегічне партнерство. Те, що таке рішення прийнято, - думаю, цього чекали і громадяни України, і Росії. Щоб ми почали робити спільні кроки убік поглиблення наших стратегічних відносин", - сказав Президент України.

Він також висловив сподівання, що в ході сьогоднішніх переговорів сторони обговорять багато питань порядку денного відносин України та Росії. "Сподіваюсь, наша сьогоднішня зустріч буде плідною", - сказав Янукович.

У свою чергу Президент Російської Федерації Володимир Путін зазначив, що проведення сьогоднішнього заходу планувалося давно. Він звернув увагу на високе представництво на ньому російської делегації. "Нам є, про що поговорити", - сказав Путін. Він, зокрема, зазначив, що йдеться про низку проектів, які становлять взаємний інтерес для двох країн.

Зазначимо, Янукович і Путін також обговорять спільні проекти в авіабудуванні.