ua en ru

Янукович і Путін завтра обговорять новий договір про розширення співпраці в газовій сфері

Очікується, що на зустрічі Президента України Віктора Януковича і Президента Росії Володимира Путіна голови держав обговорять можливості та перспективи формування правової бази для виведення взаємодії в "газовому питанні" на більш високий рівень у світлі підготовки нового договору про розширення співпраці в газовій сфері, а також виконання домовленості між "Газпромом" і "Нафтогазом України" про спільне освоєння структури Палласа на шельфі Чорного моря. Про це повідомляє прес-служба Кремля.

Передбачається також детально розглянути питання взаємодії в атомній енергетиці, перспективні проекти в освоєнні космосу. Також будуть розглянуті такі теми, як прогрес в переговорах щодо Азово-Керченського врегулювання, питання розширення договірно-правової бази перебування Чорноморського флоту Росії на території України.

Планується приділити увагу перспективам подальшого зміцнення міжрегіональних і прикордонних зв'язків, у тому числі підготовці чергового Міжрегіонального економічного форуму за участю глав держав, який пройде в Нижньому Новгороді. Планується також обговорити питання взаємодії Росії і України з актуальних регіональних проблем, в тому числі придністровського врегулювання.

В рамках візиту Януковича передбачається підписання низки двосторонніх документів, зокрема, з питань пересування військових формувань Чорноморського флоту, взаємодії у міграційній сфері, розширення виробничої кооперації.

Читайте також: Україна ще не узгодила обсяги закупівлі російського газу на 2013 р., - Макуха