ua en ru

Вибух біля автобуса "Боруссії": слідчі виключили версію теракту

Вибух біля автобуса "Боруссії": слідчі виключили версію теракту Фото: вибух біля автобуса "Боруссії"

Слідчі вважають, що можливою причиною злочину були грошові мотиви

Німецькі слідчі виключили версію теракту у вибуху біля автобуса футбольного клубу "Боруссія" в Дортмунді. Про це повідомляє прес-служба німецької прокуратури.

"Розслідування досі не виявило жодних ознак терористичного сліду. Спочатку слідство йшло іншим шляхом з-за вимог, які були знайдені на місці вибуху. У тому числі згадувався радикальний ісламістський мотив. Подальше розслідування, однак, не надав жодних доказів для цього. Можливою причиною скоєння злочину були грошові мотиви. Основним підозрюваним залишається громадянин Росії Сергій", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що поліція Німеччини отримала докази провини вихідця з Росії, затриманого за підозрою в організації вибухів біля автобуса футбольного клубу "Боруссія". Так, правоохоронці мають записками, нібито власноруч написаними затриманим, в яких німецькою та російською мовами детально розписується, зокрема, те, на яких радіочастотах потрібно дистанційно активувати вибухові пристрої, а також яким чином слід вивчити місце злочину.