ua en ru

Вибух польського автобуса під Львовом кваліфікували як теракт

Вибух польського автобуса під Львовом кваліфікували як теракт Фото: місце інциденту (facebook.com/igor.zinkevych)

За неофіційною інформацією під автобус кинули гранату

Пошкодження польського автобуса гранатою на околиці Львова кваліфікували як теракт. Про це повідомляє "Польське Радіо".

За неофіційною інформацією під автобус кинули гранату. Під час події в транспортному засобі нікого не було, постраждалих немає.

"Я переконаний, що це робиться для того, щоб зірвати візит президента Польщі в Україну та призвести до погіршення відносин між сусідами", - заявив голова держадміністрації Львівської області Олег Синютка.

Прес-секретар Служби безпеки України у Львівській області Олег Александров повідомив, що за фактом руйнування автобуса відкрито кримінальне провадження за статтею "терористичний акт".

Нагадаємо, 10 грудня на околиці Львова на кільцевій дорозі на стоянці одного з готелів невідомої вибухівкою було пошкоджено автобус, який здійснював екскурсійну перевезення польських туристів у місто.

У той же час у Міністерстві закордонних справ вважають цей інцидент провокацією до приїзду в Україну польського президента Анджея Дуди. "Хтось наполегливо намагається розсварити нас з Польщею і зірвати візит президента Анджея Дуди. Зробимо все, щоб розслідувати цей інцидент. А провокаторам скажу - не вийде!" - написав глава МЗС Павло Клімкін у своєму Twitter.